Ik wil jullie wat bekennen. Ik ben al sinds 2019 actief lid van D66 en sta zelfs voor ze op de lijst van de komende provinciale statenverkiezingen. Ik weet het, ik ben daarmee een echte bubbel in gedoken. Iets wat me niet gemakkelijk valt. Want zoals jullie weten, ben ik niet zo van één bubbel. Maar ik kon echt niet langer langs de zijlijn staan.

Dus hierbij beken ik kleur. Een groene kleur. Niet om jou te overtuigen hetzelfde te doen. Wel om je aan te moedigen in ieder geval te stemmen. Want deze verkiezingen doen ertoe. En niet omdat ze gaan over Rutte, Kaag of Klaver. Maar omdat ze gaan over wat er gebeurt in jouw provincie. De provincie die gaat over waar gebouwd mag worden, waar de natuur wordt beschermd en welke bedrijven een vergunning krijgen. En dus over jouw directe leefomgeving.

Zelf ben ik het voedsel en landbouwdossier in gedoken. Best een ingewikkeld vraagstuk. Dat verder gaat dan het verbouwen van voedsel. Net als bij onze economie en ons onderwijs, gaat het ook hier om het hele systeem. Van gezonde bodem tot gezonde maaltijd, van voorkomen van verspilling tot vergroten van de biodiversiteit.

Ik heb prachtige boeren, horecaondernemers, cateraars, bakkers en groenteboeren gezien en gesproken. Allemaal met hart voor de zaak. Met dezelfde uitdaging als wij allemaal; hoe zorgen we met elkaar voor gezond en bereikbaar eten en tegelijkertijd voor een bewoonbare planeet. Dit is een uitdaging die we, in mijn ogen, met zijn allen zullen moeten aanpakken. Over de politieke kleur heen.

Het zal niet makkelijk zijn om een gefundeerde keuze te maken. Zeker met al die schreeuwende krantenkoppen in het nieuws en de knap geknipte posts op Twitter. Dan lijkt er geen normale politieke partij of betrouwbare politicus meer te bestaan. De kieswijzer kan je al een stukje op weg helpen. Alhoewel ook daar vooral de extremen aandacht krijgen. En
we misschien juist nuance nodig hebben in deze turbulente tijd. Maar je kunt natuurlijk altijd iemand die op de lijst staat van jouw partij of juist van een andere eens aanspreken, bellen of mailen voor een goed gesprek. Graag zelfs!

Succes.